Aan de slag voor Koningsdag!

Hoewel ik alle echte bakkers een goede omzet gun, bak ik voor Koningsdag (dat andere woord vind ik erg lelijk) dit keer zelf tompouce naar een recept uit de negentiende eeuw.

Dit is niet mijn tompouce hoor! Zo mooi strak gaat vast niet lukken.

Wat de tompouce van de bakker precies bevat, weet ik niet. Maar industriële tompoezen (uit de supermarkt dus) bevatten gelatine om de banketbakkersroom stevig genoeg te maken, en een heel scala aan vetten, zelfs als er ook boter is gebruikt. Ook het recept van HHB bevat gelatine. Ei is daarentegen niet in de ingrediëntenlijst te ontdekken. Daarom zit er wel kleurstof in de banketbakkersroom om die geel te maken. Kleurstof in het glazuur, daaraan valt niet te ontkomen.

Je kunt ook banketbakkersroom maken met Bird’s custardpoeder als je zelf geen eieren wilt gebruiken. Ook ander custardpoeder is te gebruiken, maar die vind ik niet lekker vanwege het kunstmatige vanille-aroma. Bird’s is niet geparfumeerd met vanille, bevat alleen wat anatto om eidooier-geel te suggereren.

Zo meteen ga ik verder met het bladerdeeg, daar heb je wel even voor nodig. Morgen bak ik het bladerdeeg af en bouw ik de tompoezen op. Fotootje, eten, en dan komt het recept online. Als mosterd na de maaltijd. Of om in de sfeer te blijven, als tompouce na koningsdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.