EK-voetbal in de keuken dag 12 – Tsjechië

Dit is het een na laatste recept, voor Tsechië dat dinsdag 22 juni in Londen tegen Engeland speelt. Het is weer een soep, Česznečka. Volgens de Tsjechen is dit een perfecte remedie tegen een kater. Met veel knoflook, dus de alcoholkegel zal in ieder geval weg zijn!

Tsjechische knoflooksoep

6 tenen knoflook
1 ui
400 gr aardappels
30 gr boter
1 l bouillon (kip, vlees of groente)
wat blaadjes lavas
1 tl karwijzaad
1 tl majoraan
peper en zout naar smaak
2 sneetjes casinowit
boter of olie om het brood te bakken
1 ei

Pel de knoflooktenen en haal ze door de knijper. Snipper de ui. Schil de aardappelen, snijd in blokjes. Kluts het ei. Snijd de boterhammen in blokjes. De korst mag eraf maar dat hoeft niet.

Verhit de boter in een pan en fruit de ui op middelhoog vuur tot glazig. Doe de geperste knoflook erbij en zodra deze geurt ook de aardappelblokjes en karwijzaad. Roerbak even, doe dan bouillon, lavas en majoraan erbij. Breng aan de kook en laat sudderen tot de aardappelblokjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Terwijl de soep suddert, bak je de broodblokjes goudbruin.

Vlak voor het opdienen roer je het geklutste ei door de soep, zo krijg je eiersliertjes. Schep de soep in borden of kommen, en verdeel tot slot de broodblokjes erover.

Kijk voor een overzicht van alle EK2020-recepten op deze pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.