EK-voetbal in de keuken dag 13 – Hongarije

Zo, het is volbracht. Vandaag is de laatste wedstrijd in de groepsfase van het EK voetbal 2020 (2021), en dus ook het laatste recept van mijn reeks EK-voetbal in de keuken. De hekkensluiter is Hongarije, dat op 23 juni in München tegen Duitsland speelt. Het gerecht heet Lesco met kolbasz (dat is de worst), het is stevig van smaak. Ik heb het ontleend aan de webshop waar ik ook de Hongaarse worst heb besteld, maar iets aangepast.

500 gr tomaten
2 uien
4 eetl olijfolie
50 gr spekjes (optioneel)
1 eetl paprikapoeder
2 eetl paprikacrème mild
1 kg vlezige paprika
1 tl milde of pittige pepersaus
250 gr kolbász (Hongaarse worst), in plakjes

Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen. Snijd de paprika’s in dunne repen, let erop dat je het witte vruchtvlees op de ribben goed wegsnijdt. Snijd de uien in halve ringen.

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de uiringen tot glazig, haal ze uit de pan en bestrooi met paprikapoeder. Fruit de spekjes in het achtergebleven olie, doe de paprikarepen erbij  en roerbak tot de spekjes uitgebakken zijn en de paprika zacht is. Doe de ui terug in de pan, met paprikapoeder en -crème. Zet tien minuten op het sudderpitje met de deksel op de pan. Doe dan de tomaten erbij en sudder nog een kwartiertje door. Het originele recept laat de worst in plakjes de laatste tien minuten meestoven. Je kunt de plakjes worst ook uitbakken in een koekenpan en overtollig vet op keukenpapier laten absorberen. Doe de worst op het laatst door de saus.

Serveer met brood, rijst of tarhonya (een soort eierpasta, zie de foto).

Als je de Hongaarse ingrediënten niet kunt vinden, zou je online kunnen bestellen.

Kijk voor een overzicht van alle EK2020-recepten op deze pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.