Simpele soep voor de lunch 10 – Groentesoep met witte bonen

De laatste simpele soep is alweer even geleden. Met heet weer eet je minder vaak soep, en je dacht toch niet dat ik elke dag een nieuw recept ging maken? De soepen zijn lekker genoeg om vaker te eten!

Deze soep is weer heel eenvoudig om te maken, zeker als je voorgesneden soepgroenten en een blikje bonen gebruikt.  De pasta-sterretjes zijn niet verplicht, maar ze doen mij denken aan ‘vroegâh’. Eigenlijk zijn ze het lekkerst in heldere bouillon maar die valt niet onder ‘soep met veel groente’.

Voorbereiding: 5 minuten. Bereiding: 20 minuten. Voor 1 liter soep.

400 gram gesneden soepgroenten naar keuze
1 half-literblikje witte bonen
1 ui, gesnipperd
1 eetl boter
2 eetl pastasterretjes
7,5 dl bouillon (van groenten, kip of vlees)

Fruit de gesnipperde ui in de boter. Doe als die glazig is de soepgroenten erbij, laat vijf minuten smoren op laag vuur, schep af en toe om. Spoel intussen de bonen af in een zeef, laat uitlekken.

Doe bouillon bij de groenten in de pan, en kook 10 minuten op laag vuur met gesloten deksel. Vis dan met een schuimspaan ongeveer de helft van de groenten eruit. Doe de witte bonen in de pan, en pureer de bouillon, bonen en de rest van de soepgroenten met een staafmixer. Doe dan de soeppasta in de pan. Laat nog 5 minuten zachtjes koken, doe tot slot de achtergehouden soepgroenten er weer bij.

 

One Reply to “Simpele soep voor de lunch 10 – Groentesoep met witte bonen”

  1. Pingback: Simpele soep voor de lunch - Overzicht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.