Weer een winnaar voor ‘De hond in de pot’!

Groente wordt steeds minder los verkocht. Het liefst willen grootgrutters dat we verpakkingen voorgesneden groente kopen. Daar betaalt de luie koper die opziet tegen drie minuten werk veel meer voor en ik neem aan dat de winstmarge ook groter is. Het is bovendien makkelijk om in ieder zakje of bakje dezelfde hoeveelheid van een product te doen.

Sinds AH in veel filialen zelfscanners heeft ingevoerd, zijn daar steeds meer hele, onbewerkte groenten niet meer per gewicht maar per stuk geprijsd. Ook winterpeen. Kijk naar de foto hieronder:

winterpeenklTwee winterpenen, met hetzelfde etiket. Ze kosten allebei €0,69. De ene weegt 235 gram, de andere 536 gram. Méér dan twee keer zo veel! Wat is het gevolg? De kiene klant kiest de grootste penen, de groenteafdeling blijft met de kleintjes zitten. Ook preien, dik en dun, kosten bij AH allemaal hetzelfde.

Overigens vraagt de andere dorpssupermarkt (de Jumbo) nog geen euro voor een kilo winterpeen, en je kunt ze gewoon wegen (en in de groentekramen hoef je niet eens zelf te wegen, dat doet de groenteboer voor je!).

One Reply to “Weer een winnaar voor ‘De hond in de pot’!”

  1. Hoi ‘Edelike Spijse’, je hebt weer helemaal gelijk. Wij halen de groenten tegenwoordig uit een groente/fruit/aardappelen abonnement georganiseerd door een boer uit onze omgeving. Zitten ook hele onooglijke groenten bij… van die, die je nooit tegen komt in een supermarkt… maar ze smaken allemaal stukken beter dan die uit een supermarkt!
    Het is dat genoeg groenten verbouwen in onze Dordtse tuin wegens de ruimte niet kan, anders zouden we dat doen; totaal geen verpakkingsafval en/of vervoers-bio-print!

    Leuk en leerzaam om je blog te lezen, trouwens. Ga vooral lekker zo door 😉
    Groe(n)ten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.