Huh? Wat is er met chilipoeder gebeurd?

Laatst maakte ik een grote pan chili con carne klaar. Al zo lang als ik dat kook, sinds de jaren zeventig, gebruik ik daar chilipoeder in. Chilipoeder is een Mexicaans kruidenmengsel waar niet alleen rode pepertjes in zitten, maar ook gedroogde knoflook, komijnzaad en oregano. Potje was leeg, geen probleem, even naar de supermarkt voor een nieuwe verpakking. Nou … nee dus. Bij drie supermarkten noch bij de horecagroothandel die ik tijdens mijn odyssee bezocht was chilipoeder te vinden. Wel gemalen chilipepertjes, die zowel onder de naam cayennepeper als chilipoeder werden verkocht. Dus heb ik gedaan wat ik eigenlijk meteen had moeten doen: even zelf de specerijen mengen en hup, de chili con carne in.

Nu vraag ik me af: is de Mexicaanse keuken he-le-maal uit? (guacamole, tortillawraps, salsa’s). En: waarom wordt gemalen chilipeper onder twee namen verkocht? Of is dat net zoiets als komijnpoeder en djinten, koriander en ketoembar, dat de consument zo dom is dat hij niet beseft dat dat precies hetzelfde is?

Het recept op mijn site heb ik in ieder geval maar aangepast.

This entry was posted in Ingrediënten and tagged . Bookmark the permalink.

18 Responses to Huh? Wat is er met chilipoeder gebeurd?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.