Fractalen in de keuken

Laatst bereidde ik rode kool, en aangezien ik dan gewoon een rode kool koop in plaats van een zakje koolreepjes, werd ik beloond met het volgende kunstwerk:

Rodekool

Ik was nooit tevreden over mijn gekookte rodekool, hij bleef te vezelig naar mijn smaak, en ik kwam er maar niet achter waar dat door kwam. Laatst maakte ik coleslaw, en daarvoor laat je de gesneden kool (ik had spitskool) eerst een uur of twee bestrooid met zout staan voordat je hem afspoelt en verder verwerkt. En inderdaad, dit was de consistentie zoals ik hem wil. Gek genoeg heb ik dit alleen maar bij rode kool, bij alle andere (witte, groene, savooie, spits) had ik nooit het idee dat er iets was met mijn bereiding. Overigens, als je geschaafde witte kool met zout bestrooit en een tijd onder druk laat staan, heb je zuurkool gemaakt.

One Reply to “Fractalen in de keuken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.