WK-voetbal in de keuken dag 5: Engeland

Het WK 2018 is al een paar dagen bezig, maar ik kom nu pas op het idee om tijdens de groepsfase elke dag een recept uit één van de landen die dan spelen te publiceren. Of ik erin slaag dit elke dag te doen, weet ik niet. Het is een uitdaging …

Vanavond speelt Tunesië tegen Engeland, en ik doe nu niet anders dan jullie te wijzen op het heerlijke recept voor Fish ‘n Chips. Een ‘typisch Brits’ gerecht dat traditioneel werd geserveerd op oude kranten. Het ouderwetse krantenpapier was ideaal, want het absorbeerde prima vet. Voor de foto heb ik de krant van de buren moeten lenen, want ik heb alleen nog maar een digitale krant.

Op Coquinaria staat hoe je het he-le-maal zelf kunt maken. Maar ik kan me voorstellen dat daar niet altijd tijd voor is, en zeker niet op een maandagavond. Daarom nu een snelle, ‘Hollandse’ versie: haal een lekkerbekje bij de visboer en een portie patat bij de snackbar. Alleen de tartaarsaus kun je het beste wel zelf maken. Uit potjes is die niet zo lekker. Gelukkig is dat in vijf minuten gepiept.

Neem een halve pot mayonaise, en meng daar de volgende ingrediënten door, alles kleingesneden: een hardgekookt ei , een sjalotje en wat augurkjes. Doe er ook een lepeltje kappertjes bij, snipper er bieslook en peterselie over, en roer geraspte mierikswortel en mosterd naar smaak erdoor.

Veel plezier bij de wedstrijd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.