Webmaster, blijf bij je url!!!

Weet je waar ik nou zo moe van word: van die lui die het nodig vinden hun hele site om te gooien en de urls te wijzigen. Denk je een betrouwbare link te maken naar een pagina met goeie informatie, en hup, weg-is-ie. Soms kun je na enig speurwerk de juiste url weer vinden, voor zolang die blijft, soms is de pagina helemaal spoorloos. Willen die webmasters dan niet dat er naar hun sites wordt gelinkt? Voor de goede orde, het betreft hier niet sites van particulieren (die zijn juist vaak weer té onveranderlijk), maar van musea, overheidsinstellingen en bedrijven.

Misschien bestaat het al lang, een programmaatje waarmee je andere websites met externe links naar je eigen site automatisch op de hoogte kunt stellen van de verandering. Zo ja, vertel het me alsjeblieft! En zo niet, wie neemt de uitdaging aan?

Maar ja, dan is het nog altijd aan de webmasters van die sites om de link aan te passen. Voorlopig gebruik ik zelf dus maar ‘redirect’.

Zo. dat was mijn ergernis van de dag.

2 Replies to “Webmaster, blijf bij je url!!!”

  1. Wandel een beetje rond hier op uw site. Interessant maar wat ik mis is enige onderkoelde humor. Veel ergenis en ik denk dat toch tegen gaat werken.

  2. Met site bedoel je dit blog? Tja, de ‘ondertitel’ van mijn blog is ‘gemompel en gemopper’.
    Maar je commentaar is zeker waardevol, ik zal het ter harte nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.