Dilemma: lijnen en (schrijven over) koken

Moeilijk hoor, als je af moet vallen maar wel de hele dag bezig bent met eten en koken. Maar gelukkig ben ik zo verstandig om mijn eigen dieet te volgen, dat vrijwel overeenkwam met de adviezen die ik van de diëtiste kreeg. Kalmpjes verdwijnen de kilootjes, zo’n één per week. Overigens ben ik wel heel blij met mijn diëtiste, want zij wist me genoeg te motiveren om eindelijk te lijnen.

Vier verschillende smaken vlaEn dan besluit ik met mijn stomme kop om vla te kiezen als onderwerp voor de nieuwe recepten op Coquinaria. Heerlijke, volvette, romige vla. Vanillevla, chocoladevla, hopjesvla, sinasappelvla, bitterkoekjesvla. Ik heb ze allemaal tegelijk bereid en meegenomen naar mijn zus, en daar met haar, haar man en kinderen, mijn kind, onze broer en een bezoekend vriendinnetje van de jongste een vla-orgie gehouden. Restanten zijn uitgedeeld aan buren en vrienden. En ik? Ik heb van elke vla twee lepels geproefd en me in ieder geval voorgenomen om nóóit meer supermarktvla in huis te halen.

Hier is het recept voor Vla met bitterkoekjens uit de achttiende eeuw, en de recepten voor Vanillavla, chocoladevla, hopjesvla en sinasappelvla. Eet er niet te veel van, dan komt je taille niet in gevaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.