Macaroni uit de zestiende eeuw

Heel lang heb ik getwijfeld bij dit recept. Is dit mogelijk, of moet je een oude tekst niet serieus nemen en de boel meteen maar flink gaan aanpassen? Ik heb voor deze holle-buisjesschotel van de zestiende eeuwse Italiaanse kok Bartolomeo Scappi het recept precies gevolgd, inclusief geitenmelk en broodkruim in het pastadeeg, het stuk voor stuk met de hand vormen van de macaroni en gratineren met Parmezaanse kaas, suiker en kaneel.  Ik had een groot proefpanel voor de twee versies (voor vleesdagen en voor visdagen): het was de verjaardag van mijn jongste nicht, en iedereen heeft de gerechten gekeurd. Ik mag zelfs zeggen: goedgekeurd! Hier staat het recept.

Ik heb ook meteen mijn kleine macaronigeschiedenis afgemaakt die ik bij de vorige historische recepten was begonnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.