Winnaar van De hond in de pot maart 2012

Op de valreep van de maand maart toch nog een overduidelijke winnaar van mijn hoogstpersoonlijke wedstrijd consumentenmisleiding ‘De hond in de pot’. Dit keer heeft de winnaar niets met voedsel te maken. Nee, het is het opgeblazen kogelronde Bolventje dat zich mag gaan schamen. Ze hadden ook nog het lef mij een oproep te sturen om voor Bol te stemmen als favoriete internetboekwinkel. Nou, nee dus.

Voor mijn werk als culinair historica bestel ik regelmatig boeken die uit het buitenland komen. Meestal bestel ik die rechtstreeks, bijvoorbeeld bij een of andere Amazon (de Duitse rekent geen verzendkosten), of bij Bookdepository (com of .co.uk, ook geen verzendkosten) of Abebooks. Altijd worden de bestelde boeken en andere producten geleverd binnen de gestelde termijn. Altijd ook is de prijs overigens stukken lager dan bij Bol. Regelmatig bestel ik zelfs Nederlandstalige boeken in het buitenland.

Maar soms bestel ik dan toch eens iets bij Bol. De Nederlandse economie steunen hè? En hoewel het met vaderlandse waar meestal goed gaat, worden buitenlandse boeken NOOIT geleverd binnen de termijn die op de website staat. En NOOIT wordt die informatie op hun website aangepast. Hetzelfde gebeurt overigens ook regelmatig met electronica.

Nu software besteld, levertijd 5-10 werkdagen. Besteldatum: 2 maart. Dus uiterlijk 19 maart (ik neem het ruim) zou het binnen moeten zijn. Mooi op tijd, want na die datum heb ik een andere credit card. Nee hoor! “Uw bestelling is helaas vertraagd”, de levertijd wordt 2 april. Dus ik moet die bestelling annulleren want de oude card is dan niet meer geldig en de betaalwijze kon niet worden gewijzigd. Vraagje aan klantenservice: Moet ik dan nóg langer wachten, of blijft de nu geplande levertijd hetzelfde? Antwoord: nee hoor, 2 april moet het binnen zijn. Op 18 maart opnieuw besteld, 2 april zou het pakket komen. En welk bericht krijg ik vandaag? “Uw bestelling is helaas vertraagd”, de levertijd wordt 18 april. En op de website staat inmiddels dat het artikel niet leverbaar is. Krijg ik straks weer bericht van uitstel? Of wordt het afstel?

Bol, je bent misschien dan wel bol, maar vooral heel erg hol.

UPDATE: Vrijdagavond de bestelling maar weer geannulleerd bij Bol. Besteld bij Coolblue. Zaterdagochtend bezorgd. Iets duurder, maar geen verzendkosten. Bolletje, zeg nou zelf, klanten lokken met de laagste prijs, maar vervolgens niet kunnen leveren, daarmee doe je je reputatie geen goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.