Simpele soep voor de lunch 3 – Groentensoep met sliertjes en balletjes

Ik heb gesmokkeld vandaag, en een zak voorgesneden groenten gekocht. Moet wel een keertje kunnen, maar het moet geen gewoonte worden! Deze soep heeft dus totaal geen niveau, maar hij smaakt wel.

Zet vooral lavas of maggiplant (Levisticum officinalis) in je tuin. In tegenstelling tot peterselie en selderij (tweejarige planten) is lavas een vaste plant. Tijdens de bloei kan hij metershoog worden.

Voorbereiding: 5 minuten. Bereiding: 10 minuten. Voor 1,5 liter soep.

1 eetlepel boter of olie
1 zak soepgroenten van 400 gram
1 eetlepel lavasblad in reepjes geknipt
1 liter bouillon of fond naar keuze
90 gram vermicelli
90 gram tartaar

Smelt de boter of verhit de olie, en roerbak de soepgroenten en lavas 2 minuten op middelhoog vuur. Giet de vloeistof erbij, breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de vermicelli erbij, en draai intussen van het tartaartje kleine balletjes. Je kunt de tartaar eventueel kruiden met peper, zout en wat je maar wilt. Toch is de pure versie ook lekker. Doe de balletjes in de pan en verhit nog even totdat de vermicelli gaar zijn. De balletjes hebben als ze klein zijn maar een minuutje nodig.

Uiteraard kun je ook zelf groenten snijden, en de gehaktballetjes zijn niet verplicht. Als je de soep opwarmt, is hij meer gevuld. De vermicelli heeft meer vocht opgenomen.

 

One Reply to “Simpele soep voor de lunch 3 – Groentensoep met sliertjes en balletjes”

  1. Pingback: Simpele soep voor de lunch - Overzicht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.