Simpele soep voor de lunch 1 – Rode bietensoep met yoghurt en karwij

Ik had het al op de FB-pagina Coquinaria aangekondigd, en hier is hij dan: de uitdaging om iedere dag te lunchen met soep in plaats van met boterhammen-met-beleg. En dit in het kader van ‘Eet meer vezels, eet vooral meer groenten’.

Niets weerhoudt je ervan om voorverpakte soepen van de supermarkt te gebruiken, maar is dat een uitdaging? Niet voor mij. De uitdaging is om met weinig ingrediënten en moeite een lekkere soep te maken. En… je kunt de soep in porties invriezen, of makkelijk meenemen en elders opwarmen in een magnetron. Natuurlijk zullen er ook koude soeprecepten komen. Overigens, dit is géén dieet. Alles kan en alles mag.

De soep van de dag is Rode bietensoep met yoghurt en karwij.

Voorbereiding: 5 minuten. Bereiding: 25 minuten (maar je hoeft niet steeds naast de pan te blijven staan). Voor ruim 1 liter soep.

1 ui, gesnipperd
1 eetlepel boter
400 gram gekookte of geroosterde rode bieten
7,5 deciliter vloeistof (water, bouillon, fond naar keuze)
scheut yoghurt (geen magere, maar halfvolle of volle)
1 theelepel karwijzaad

Fruit de ui vijf minuten op laag vuur in de boter. Doe de in blokjes gesneden rode biet erbij, roer om en fruit nog vijf minuten door.Doe dan water, bouillon of fond bij de bieten, breng aan de kook en sudder tien minuten. Zet de staafmixer in de pan en pureer de soep. Doe yoghurt en karwijzaad erbij. Of je er zout bij doet, moet je zelf weten. Gebruik je blokjesbouillon, dan beslist niet.

Serveer warm of op kamertemperatuur. Je kunt er (rogge)brood bij eten, maar het hoeft niet.

 

Tot de volgende soep!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.