Sangriamoe? Probeer Godenwijn!

Carravaggio: BacchusZou het dan eindelijk toch lukken? Ja, er wordt alweer gewaarschuwd voor ‘extra drukte op de wegen naar de kust’, de zomer is losgebarsten!

Het nieuwste historische recept op Coquinaria past daar mooi bij. Een verkoelend, fruitig aperitief (of digestief) van rode wijn, geparfumeerd met appel, citroen (alle wijnkenners klikken nu snel weg…) en oranjebloesemwater (… en daar gaat de rest).

Deze Godenwijn werd gedronken aan het hof van Lodewijk XIV, de zonnekoning. In diverse kookboeken uit de zeventiende en achttiende eeuw staat dit recept, soms met en soms zonder oranjebloesemwater. Op Franstalige receptensites kun je nog steeds Vin des dieux vinden, de versie met oranjebloesemwater.

Neem een glas terwijl de barbecuekooltjes op temperatuur komen. Het is weer eens wat anders dan die eeuwige sangria (die ook lekker kan zijn hoor).

Proost!

 

This entry was posted in Historische recepten and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Sangriamoe? Probeer Godenwijn!

  1. ha ha Christianne.. vanavond heb ik een bq en ga je godendrank een proberen. Amber en muskus heb ik niet maar wel een wat oudere grijze god naast me.

  2. admin says:

    Zo’n grijze god is ook veel waard!

  3. admin says:

    Zeg, Carolina, herken je de karaf op de foto bij het recept?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.