Rekenen doen we niet meer?

Vandaag kreeg ik nummer drie. Een mailtje van een dierbare vriendin (ook de vorige twee mailtjes waren van vrienden) waarin mij geld en voorspoed werd beloofd als ik onderstaande tekst aan acht vrienden/famillieleden doorstuur:

Neem de laatste twee cijfers van het jaar waarin je geboren bent en tel de leeftijd die je dit jaar wordt op en het resultaat zal 111 zijn, voor iedereen!!
Volgens de Chinese filosofie van Feng Shui is dit het jaar van het geld.
Zo zal dit jaar oktober 5 zaterdagen, 5 zondagen en 5 maandagen hebben. Dit gebeurt slechts eens in de 823 jaar. Deze speciale jaren staan bekend als geldbuidel jaren.
Een gezegde volgens Feng Shui gaat dat als je dit bericht naar acht vrienden of familieleden stuurt, dan zal er in de komende vier dagen ‘geld’  in je leven komen.  Het is een mysterie, maar het is het proberen waard. Veel geluk. 

Ziehier het resultaat van vijf tellen logisch nadenken:

Oktober heeft, net als januari, maart, mei, juli, augustus en december 31 dagen. Een week heeft 7 dagen. 4 weken tellen 28 dagen. Er zullen dus in deze 7 maanden altijd 3 weekdagen 5 keer voorkomen (28 + 3 = 31). Welke dagen dit zijn, verschuift per jaar. De laatste keer dat er 5 zaterdagen, zondagen en maandagen in oktober voorkwamen, was in 2005, dus 6 jaar geleden (er zit 1 schrikkeljaar tussen).
Dat geboortejaar + leeftijd steeds 111 is, komt omdat we in 2011 leven en we in de vorige eeuw zijn geboren. Volgend jaar zal de som steeds 112 zijn (2012), en in het jaar 2000 was de uitkomst steeds precies 100. Overigens klopt het niet voor mensen die jonger zijn dan 12, dus in de 21ste eeuw zijn geboren. Voor hun is de uitkomst dit jaar steeds 11 (00+11, 01+10, 02+9 etc.), en volgend jaar steeds 12 (00+12, 01+11, 02+10 etc.).

Dus lieve mensen, niet meer rondsturen, deze mail.
En mocht het toch waar zijn, dan hoop ik dat in ieder geval acht mensen dit bericht lezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.