Ik ben geen ezel

“Een ezel stoot zich in ‘t gemeen niet twee keer aan dezelfde steen”

Ik wel dus. Door omstandigheden is mijn tuin dit jaar nogal verwaarloosd. Nu, eindelijk, was ik fit èn had ik tijd, en het regende niet en was ook niet tropisch warm.

Het verlengsnoer waaraan ik de electrische heggeschaar heb gekoppeld werkt zich geniepig tussen de zaagtanden. Beteuterd meld ik me bij de buren. Kan ik hun snoer lenen? Want ik heb nog een halve haag te gaan.

Je voelt hem al aankomen: ook dit snoer blijkt niet bestand tegen de heggeschaar. Vervolgens koop ik bij de doe-het-zelfzaak twee stekkers in plaats van contra-stekkers.

Ook het gras had nog geen maaier gezien dit jaar. Mijn katten sluipen als tijgers door de savanne over het veldje en slijten looppaden uit. Dit valt niet meer te maaien. Met zo’n graskant-tondeuse snijd ik pluk voor pluk af. De helft is nu gedaan, en in de helft van de vingers aan mijn linkerhand zit een diepe snee.

Tuinieren is gevaarlijk.

Op lang gras lig je heerlijk!
Op lang gras lig je heerlijk!

2 Replies to “Ik ben geen ezel”

  1. Ach lieve Christianne, we komen wel een keer met de sijs. Dat heeft ook nog wel wat. Kun je het hooi gebruiken om worsten in te leggen. Blijven ze ook nog langer houdbaar en de smaak….doet je verlangen naar de zomer.

    Carolina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.