WK-voetbal 2019 in de keuken – Dag 2: China

Vandaag heb ik de keus uit zes landen. Het is China geworden, dat tegen Duitsland voetbalt. Dit recept maakt ik al zó lang klaar, dat ik geen idee meer heb waar het vandaan komt.

Voor deze soep gebruik je eigenlijk Chinese kippenbouillon, maar je kunt ook een lichte groentebouillon gebruiken. Inmiddels heb ik ook Chinese visbouillon op Coquinaria staan. De versie op de foto is met groentebouillon gemaakt. Let op: de kwaliteit van de gebruikte bouillon is heel belangrijk, want de witvis voegt weinig toe aan de smaak.

Chinese vissoep

150 gram filet van witvis (platvis zoals tongschar, schol)
2 eetl rijstwijn
1 eetl maïzena
1 eiwit
mespunt zout
6 dl Chinese kippen- of visbouillon
1 eetl dunne (lichte) sojasaus
2 tot 4 eetl korianderblaadjes (niet de steeltjes)
zout en witte peper naar smaak

Snijd de visfilets in handsame plakjes, zodat je ze met een lepel kunt eten.
Maak de maïzena aan met rijstwijn, en meng dan het losgeklopte eiwit en zout erdoor. Giet in een diep bord. Leg de visplakjes in dit dunne beslag.
Snijd het korianderblad zonder de steeltjes in reepjes. De steeltjes kun je gebruiken bij het maken van Chinese bouillon.

Vis de visplakjes uit het beslag en pocheer ze in de bouillon die tegen de kook aan is. Ze zijn snel gaar, 90 seconden is al genoeg. Vis de plakjes weer uit de soep met een schuimspaan en verdeel over soepkommen.

Zeef de soep eventueel door keukenpapier om hem weer helder te krijgen. Maak de soep op smaak af met soja en koriander, proef en doe dan eventueel nog wat peper en zout erbij. Nog even opkoken.

Giet de hete soep over de visplakjes in de kommetjes en dien op.

Veel plezier bij de wedstrijd!