WK voetbal 2019 in de keuken – Dag 12: Italië

Vandaag Spelen Italië en Brazilië tegen elkaar. Italië is al zeker van de volgende ronde, voor de Brazilianen is het spannend. Geniet van de wedstrijd met een glaasje Italiaanse wijn en deze warme toastjes die heel makkelijk te maken zijn. En lekker: een explosie aan smaak op een klein vierkantje.

Ook dit is weer zo’n recept dat al heel lang rondzwerft in mijn mappen en op mijn computer, de bron is in de mist van de jaren verdwenen.

Italiaanse mozzarellakoekjes

Dit recept is makkelijk een grote hoeveelheden te maken. Neem de schaal waarop de koekjes liggen niet serieus, ik wilde hem gewoon een keer gebruiken.
Voor 18 koekjes.

2 plakjes roomboterbladerdeeg
½ ei, losgeroerd
½ tomaat
9 groene olijven
9 ansjovisfilets
50 gr pesto
1/2 bolletje mozzarella
1 eetl pijnboompitjes

Ontvel de tomaat, halveer en schep de pulp eruit. Snijd iedere helft in 9 stukjes.

Verwarm de oven voor op 210 °C. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en snijd er 9 vierkantjes van (dus 3×3). Leg deze op de ingevette bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei. Leg op ieder vierkantje deeg een stukje tomaat, een halve ansjovis en en halve olijf. Leg er een klein lepeltje pesto op, en bak de koekjes 10 minuten voor.

Tot zover is dit hapje voor te bereiden.

Afmaken – Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg op ieder koekje een stukje mozzarella en enkele pijnboompitjes. Zet ze vijf minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Bedek een dienschaal met een servet en leg hier de hapjes op. Serveer ze meteen, warm.

Veel plezier bij de wedstrijd!