Simpele soep voor de lunch 17 – Soep met wortel en knolselderij

Helemaal vergeten dat ik nog een knolselderij had liggen. In de soep ermee! Maar voor erwtensoep vind ik het nog net te vroeg. Ik vond online veel recepten die knolselderij met wortel combineren, en laat ik die nou ook nog in huis hebben. Dit keer dus een Anglo-Indiaas getint recept.

Wortel-selderijsoep met appelblokjesVoorbereiding 15 minuten. Bereiding 30 minuten. Voor 2 à 3 liter soep.

2 uien
30 gr boter
450 à 600 gr knolselderij
450 à 600 gr winterwortel
1 eetl kerriepoeder
2 cm *geraspte gemberwortel
1 gedroogde rode peper
1 à 1.25 liter bouillon (groente of kip)
eventueel 1 teen knoflook uit de knijper
Afmaken
1.5 dl volle yoghurt
1 of 2 appels

Snipper de uien. Smelt boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op laag vuur tot glazig, 10 tot 15 minuten. Doe de laatste paar minuten de kerriepoeder erbij, en als je dat lekker vind, ook een teentje knoflook. Snijd ondertussen wortel en selderij in blokjes. Verwijder het zaad uit het gedroogde pepertje en verkruimel het pepertje.

Doe groenten, gember en het verkruimelde pepertje bij de ui en roerbak nóg een minuut, op iets hoger vuur. Giet de bouillon erbij, breng aan de kook, zet het vuur laag. Laat de soep met de deksel op de pan nog 30 minuten sudderen of totdat de groenten gaar zijn. Zet dan de staafmixer erop. Roer tot slot de yoghurt erdoor.

Terwijl de soep suddert, schil je de appels en je snijdt ze in kleine blokjes.

Schep de hete soep in kommen of borden, verdeel de appelblokjes erover en serveer.

  • Geraspte gemberwortel – Schil de gember met een dunschiller en rasp de wortel dan op een speciale gemberrasp of op een nootmuskaatrasp. De ruwe vezel doe je niet in de pan, sap en pulp wel.

Zie voor het overzicht van alle ©Simpele Soep-recepten deze pagina.